ESITYSTAITEEN SEURA

es-seura-LOGO-361x500

 

 

 

 


Esitystaiteen seura on Helsingissä toimiva taiteilijakollektiivi, joka on perustettu vuonna 2005. Oman taiteellisen toiminnan ohella seuran tavoitteena on alusta alkaen ollut esitystaiteen hajanaisen kentän ja sen yleisön palveleminen.

www.esitys.fi

 

OBLIVIA

Oblivia Mopma M 3 2
Kuva: Eija Mäkivuoti

Monitaiteellinen ja –kansainvälinen esitystaideryhmä Oblivia on perustettu Helsingissä vuonna 2000. Oblivian jäsenet ovat Suomesta, Iso-Britanniasta ja Islannista. Ryhmän teoksissa muoto ja sisältö ovat yhtä. Tyyliä leimaavat konseptuaalisuus, minimalismi ja komiikka. Obliviassa monitaiteellisuus näkyy tekijöiden eri taustojen esiin tuomisessa kollektiivisesti toteutetuissa luomuksissa.

www.oblivia.fi

 

PRESENTAATIO

Performanssi- ja esitystaiteen tiedotuskeskus Presentaatio ry on perustettu vuonna 2008 edistämään performanssi- ja esitystaiteen tiedotusta ja alan toimintaedellytyksiä Suomessa. Yhdistyksen päätavoitteena on kentän kulttuurirakenteiden ja viestinnän kehittäminen, alan identiteetin vahvistaminen sekä kriittisenä taiteilijafoorumina toimiminen. Se pyrkii luomaan synergiaa eri tapahtumajärjestäjien kesken ja hyödyntämään eri kohderyhmille tarkoitettuja viestintämuotoja.

www.presentaatio.org

 

TOISISSA TILOISSA

digis jaakko toisissa tiloissa
Kuva: Jaakko Ruuska

Toisissa tiloissa – kollektiiville on tunnusomaista suuri koko, eri taiteenalojen yhteistyö sekä toiminnan demokraattisuus. Toisissa tiloissa on toiminut yhdessä vuodesta 2004 alkaen.

Toisissa tiloissa -kollektiivin toimintaan kuuluu jatkuva harjoittelu, harjoite esityksen muotona sekä muodonmuutos harjoitteen aiheena. Ryhmä kehittää kollektiivisia ruumiillisia harjoitteita, joiden avulla ihmiset pääsevät kontaktiin ei-inhmillisten olemis- ja kokemusmuotojen kanssa eli vierailemaan ”toisissa tiloissa”.

http://toisissatiloissa.net/

 

TODELLISUUDEN TUTKIMUSKESKUS

ttk visa knuutila
Kuva: Visa Knuutila

Todellisuuden tutkimuskeskus ry:n (TTK) lähtökohtana on todellisuudenhavainnointi, kyseenalaistaminen ja aktiivinen uudistaminen taiteen keinoin. Esitykset ovat sekä tutkimuksen pääasiallinen väline että hedelmä; TTK tuottaa vuosittain lukuisia produktioita, jotka laajentavat ja rikkovat paitsi vallitsevaa todellisuuskäsitystä myös esitystaiteen rajoja ja määritelmiä. TTK:n toiminta perustuu vuosittaisiin tutkimussuunnitelmiin. Todellisuuden tutkimuskeskus perustettiin vuonna 1998.

http://www.todellisuus.fi/

 

TOTEM-TEATTERI

kartalla M kuva milla martikainen
Kuva: Milla Martikainen

TOTEM-teatterin tehtävä on suomalaisen lastenkulttuurin edistäminen. Tätä tehtävää teatteri toteuttaa tuottamalla lapsille suunnattuja teatteriesityksiä sekä järjestämällä taidekasvatustoimintaa. Teatteri keskittyy uuteen taiteelliseen lastenteatteriin, joka käsittelee ajassa olevia ilmiöitä lapsen näkökulmasta. TOTEM-teatteri on perustettu vuonna 1986.

http://www.totemteatteri.com/

 

CIRCUS MAXIMUS

circus maximus logo

Circus Maximus on tilaton teatteri ja näyttämö ilman näyttämöä. Se on teatteri, joka leviää rihmaston tavoin ja kääntää tilattomuuden voimavaraksi. Circus Maximus pyrkii toimimaan laaja-alaisesti koko esittävän taiteen kentällä. Tärkeintä on uutta luova ilmaisu, monipuolisuus ja ihmisten kokoontuminen yhteen. Circus Maximus perustettiin vuonna 1998.

http://circusmaximus.fi/

 

TEATTERI QUO VADIS

Teatteri Quo Vadis on ammattiteatteri, joka on vuodesta 1985 lähtien luonut omaa estetiikkaa ja näyttämökieltä. Quo Vadiksella ei ole vakituista tilaa, vaan se on toiminut kiertävänä teatterina.

Viime vuosina Quo Vadis on esiintynyt eri tiloihin pystytetyssä teatterijurtassa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kansainvälisyys on teatterin erityispiirre: se on vieraillut lukuisia kertoja mm. Ranskassa, Espanjassa, Saksassa ja Puolassa, ja sillä on useita eurooppalaisia teattereita yhteistyökumppaneina.  

Quo Vadis on palkittu mm. Suomen kulttuurirahaston Olavi Veistäjä -palkinnolla ja Suomen näytelmäkirjailijaliiton Kiitos kotimaisesta näytelmästä -palkinnolla.

 
 
 
ANTI - Contemporary Art Festival
 
ANTI LOGO 2015 MASTER CMYK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ANTI – Contemporary Art Festival on aika- ja paikkasidonnaista nykytaidetta esittelevä festivaali Kuopiossa. Vuodesta 2002 lähtien ANTI-festivaalilla on esitetty sekä suomalaisten että kansainvälisten taiteilijoiden live art, ääni- ja kuvapohjaista sekä tekstiin perustuvaa taidetta. Teosten lisäksi festivaalin yhteydessä järjestetään seminaareja, työpajoja sekä festivaaliklubeja.

 
 
 
NEW PERFORMANCE TURKU
 
npt-small-logo2014 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Intomieliset ry / Arja Tiili Dance Company

ATDC Logo WWW
 

Intomieliset ry toteuttaa Arja Tiilin taiteellista näkemystä ylläpitämällä Arja Tiili Dance Company -tanssiryhmää sekä tuottamalla ryhmän teoksia yhteistyössä eri tuotantotahojen kanssa. Arja Tiili Dance Company on tunnettu laadukkaista, rohkeista, omalaatuisista ja yhteiskunnallisesti kantaaottavista teoksista sekä työpajoista, joissa yhdistyy tanssin ja esitystaiteen eri tyylilajit.

 
 

Mad House ystävät ry

Mad-House-500x500
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Myllyteatteri
Myllylogo pc jpg
Myllyteatteri on vuonna 2003 Helsingissä sekä kansainvälisesti toimiva ammattiteatteriryhmä. Se luo visuaalista ja musiikillista näyttämökieltä, jossa näyttelijä, esine, tila ja ääni näyttelevät tasa-arvoisia rooleja. Myllyteatteri tuottaa säännöllisesti kulloiseenkin valittuun paikkaan tehtyjä (site specific) teatteriesityksiä ja järjestää tapahtumia. Ryhmän taiteellisena johtajana toimii ohjaaja-käsikirjoittaja Miira Sippola.

 
 
Satu Tuomisto +Comp
 
Tuomisto on valmistunut nykytanssikoreografiksi vuonna 2000 Lontoossa. Tuomistolle myönnettiin valtion viisivuotinen taiteilija-apuraha vuonna 2014. Hänen teoksiaan on esitetty Suomessa muun muassa JoJo – Oulun tanssin keskuksessa, Oulun kaupunginteatterissa, Suomen Kansallisbaletissa, Täydenkuun Tansseilla ja Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa. Vuosina 2011 – 2013 hän toimi JoJo – Oulun tanssin keskuksen taiteellisena johtajana. Tuomiston tanssiteos Vimmaa voitti Saksassa 638 Kilo Tanz ‐festivaalin ensimmäisen palkinnon 2012 ja on kiertänyt Springdance-­festivaalin jälkeen mm. Japanissa, Koreassa ja Kolumbiassa.

http://www.satutuomisto.com

Liisa Pentti + Co
 
 
 

Koira Complex ry

 

Koira Complex on ohjaaja Hanna Kirjavaisen (TeM)ja koreografi Kira Riikosen (TeM) vuonna 2016 perustama nykyteatteriryhmä, jonka tarkoituksena on sysätä esitystaidetta uusille tutkimattomille urille, sellaisille jotka sijaitsevat jossain teatterin ja ei-teatterin tai tanssin ja ei-tanssin, fyysisen ja metafyysisen välimaastossa.

+358-405315138
koiracomplex(at)gmail.com

 

 

 

SPINDRIFT THEATRE

Nordic theatre company based in Iceland and Finland.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.spindrifttheatre.com

 

 

KAIKEN KESKUS - CENTER FOR EVERYTHING

Kaiken keskus on esittävän taiteen ryhmä, joka on perustettu vuonna 2015. Se jatkaa aiemmin Kadonnut kaupunki Oy:n ja Elämyspuiston nimillä tehtyä taiteellista työtä.Ryhmän taiteelliset teot nousevat esittävistä taiteista, mutta ne pyrkivät haastamaan totunnaisia tapoja tehdä taidetta. Tällä hetkellä tämä tavoite ilmenee erityisesti luomalla moninaisempia yleisösuhteita, yhdistämällä taidetta ja tiedettä, miksaamalla taidetta ja uusia teknologioita sekä kehittämällä taiteellisesti haastavia peliratkaisuja.

www.kaikenkesk.us 

 

ESKUKSEN HENKILÖJÄSENET RY

Tule mukaan Eskus - esitystaiteen keskuksen toimintaan! Tähän asti Eskuksen jäseniksi ovat voineet liittyä rekisteröidyt yhteisöt, mutta nyt olemme perustaneet Eskuksen henkilöjäsenet ry:n, jonka kautta myös yksityishenkilöt voivat liittyä jäseneksi.

Lähetä sähköpostilla vapaamuotoinen jäsenhakemuksesi yhdistyksen sihteerille Janika Kunnarille janika.kunnari(at)gmail.com.

 

- - -